Locatie

Westergouwe is een heel populaire wijk die nog groeit, maar waar ook al volop wordt geleefd. Je vindt Westerhof aan de Burgemeester van Dijkesingel ter hoogte van nummer 222. Via de GroenBlauwzone wandel je in een paar minuten naar de toekomstige voorzieningen, zoals een definitieve plek voor de supermarkt, diverse winkels, horeca, gezondheidscentrum én een scholencluster.

De bouw van het scholencluster start bijna. Zoals het er nu uitziet, zijn de school en sportvoorzieningen in 2025 klaar voor gebruik. In het cluster huisvest straks Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers met een basisschool voor 900 tot 1.200 kinderen en kinderopvang. Ook komen er sportzalen en een welzijnsprogramma. Rond het gebouw komt een oeverpark, zodat buitenspelen, recreëren, sporten, gezond bewegen en ontmoeten actief samenkomen.

 

Aandacht voor groen, water en recreatie

Een gezonde en beweegvriendelijke wijk, zo wordt Westergouwe genoemd. En zo is het ook. Loop maar eens rond en ontdek dat je op een subtiele manier wordt gestimuleerd te wandelen en te fietsen. Verder zijn in de wijk diverse sportgroepjes actief en in de GroenBlauwzone vind je allemaal sporttoestellen. Westergouwe grenst ook nog eens aan prachtige natuur- en recreatiegebieden waardoor je ontzettend kunt genieten van de Hollandse natuur die elk seizoen weer anders mooi is.

Westerhof wordt omarmd door groen en water. Ondanks de stadse architectuur heb je hier wel het gevoel echt buiten te wonen.